Masterbanan

En tuff men härlig utmaning

Mastersbanan är av parkkaraktär med många vattenhinder, ritades av Sune Linde och invigdes den 5 juli 1993 med bl a uppvisningsspel av tourspelarna Helen Alfredsson och Anders Forsbrand. Sedan dess har det med hjälp av bl a europatourspelaren Robert Karlsson och banarkitekt Peter Chamberlain investerats stora pengar för att förbättra layouten och kvalitén. Idag är konditionen på banan utan tvekan bland det bästa Sverige har att erbjuda och speltekniskt anses den av det flesta spelare vara en tuff men härlig utmaning.

 
Det är på Mastersbanan som Europatourtävlingen Scandinavian Masters spelades i augusti 2007 och där den också avgörs 2008. Tävlingen 2007 blev stor succé och banan visade sig vara en riktigt tuff mästerskapsbana med ett segerresultat på blygsamma 6 under par. Banan hade redan testats av elitspelare då både European Challege Tour tävligen Skandia PGA Open 2004 och 2005 och Kvalet till Europatouren steg 1 2006 spelades på Masters Banan.

 
Efteråt var spelarna så lyriska att några av dem påstod att banan var Sveriges bästa och då framför allt greenområdena.

Banrekord

Banans par är 70. Från vit tee är den 6.260 meter, från gul tee 5.675 meter och från röd tee 4.855 meter. Banrekordet för damer är 65 slag och innehas av Cecilia Ekelundh och för herrarna är rekordet 62 slag och innehas av David Palm.

 
Slopetabeller i PDF: Herrar   –   Damer
Länk till Caddee.se

Kommentarer inaktiverade.