Handicapkommittén

Spela glädjefylld golf med rätt handicap. Spela inspirerat med rätt handicap och nå bättre resultat. Ta hjälp av din årliga handicaprevision som är obligatorisk för alla spelare.

Uppdrag
Genomföra årlig handicaprevision enligt EGA (European Golf Association) handicap-reglers svenska tillämpning.
Genomföra en revision enligt allmän spelstandard på spelare i handicap grupp 1.
Handicapkommittén måste meddela spelaren om varje förändring av hans exakta handicap och förändringen träder i kraft samtidigt som han blir medveten om förändringen.
När en spelare byter hemmaklubb, informera den nya hemmaklubben om dennes exakta handicap och ställa en kopia på spelarens handicapregister för det nuvarande och föregående året till denna klubbs handicapkommitté.
Bistå medlemmarna i diverse regel- och handicapärenden.

Mål
Säkerställa att EGA (European Golf Association) Handicapregler tillämpas korrekt.
Att alla klubbens spelare som deltar i tävlingsspel skall ha ett rättvisande handicap samt ha god kunskap om golfens etik och regler.

Om du som medlem är intresserad av regler kring golfspelet så behövs du både på klubben och i distriktet.
Hör av dig till Stefan på stefan@stefanstal.se för mer information.

Något mer du vill veta? Kontakta då gärna någon av oss i Handicapkommittén:
Stefan Ståhl, stefan@stefanstal.se
Tommy Hellström, tohet1@gmail.com