Herrgolf

Hej alla herrgolfare.
Är du mellan 22 och 59 år ingår du i herrsektionen.
Herrsektionens medlemmar utgör omkring hälften av samtliga medlemmar på Arlandastad golf vilket gör det till en mycket intressant och viktig grupp att värna om och utveckla kontinuerligt.
Syftet med skapande av en herrsektion är att vi själva, medlemmar inom herrsektionen tillsammans ska hjälpas åt att skapa mervärde med bra klubbkänsla och miljö som inbjuder till glädje, gemenskap samt uppmuntran för oss herrar att träna, tävla och kanske åka på golfresor tillsammans.

Herrsektionens externa tävlingsverksamhet deltar i Upplands Golfförbunds seriespel. 2017 kommer vi att delta med ett H40 lag (40-49 år) som spelar i div.2 och två H50 lag (50-59 år), där lag 1 spelar i division 2 och lag 2 som nykomlingar för 2017 kommer att spela i div.3. Seriespel består av fyra omgångar, två på våren och två omgångar på hösten. Omgångarna består av fyra stycken singelspelare per omgång och de tre bästa resultaten räknas till laget.
Vi är totalt ca 30 medlemmar som aktivt representerar Arlandastad golf i seriespelet.
Det vi idag saknar är antalet medlemmar i H30 (30-39 år) som är intresserade av att delta i seriespel. De som är intresserade av seriespel, återkoppla intresseanmälan till nästa års seriespel. Man är förstås välkommen att delta i övrig verksamhet under säsongen.

Vi kommer även 2017 att representera klubben i UGF Match Play Cup.
Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda 6-mannalag. Tävlingen inleds med poolspel med maximalt 6 lag per pool och maximalt 4 pooler. De två bästa lag i varje pool går vidare till slutspel i form av match cup.
Tävlingen spelas i Ryder Cup-format och i varje matchomgång spelas en foursomematch, en fyrbollmatch och två singelmatcher

För övrigt så har tävlingsledningen fyllt säsongens kalender med klubbtävlingar så det blir full aktivitet hela säsongen på Arlandastad golf.
Vi kommer att planera in träningstillfällen för herrsektionens seriespelande medlemmar med klubbens Pro till en förmånlig kostnad.

Jag hoppas alla ni herrar som har frågor, är tävlingssugna eller har idéer som medverkar till att skapa mervärde för herrsektionens medlemmar inte tvekar att höra av er till någon av oss i herrsektionsledningen.

Vi som ingår i Herrsektionsledningen
Michael Edin, Ansvarig, Coach H50, 070-289 47 79