Juniorträning

Träningsdag: Onsdagar kl 18:00-19:30 och söndagar 10:00-11:30
Max 10pers/grupp
Pris: 2700 kr

Keps och vattenflaska ingår i träningsavgiften.

Träningen kommer att vara 10 veckor på våren, med startvecka 16, och 8 veckor på hösten, med startvecka 31. Mer om träningsupplägg se nedan.
Anmäl ditt barn senast 1 april 2021 här.

Faktura skickas via e-post i samband med kursstart. Vid frågor kontakta Ida Bosson via e-post coachingbyida@gmail.com eller via telefon 0704-615138.

För yngre barn, 6 – 8 år, titta här.

Träningsupplägg

Onsdagar – Cirkelträning

1. Teori: golfvett, regler, spelstrategi och mental träning
2. Rangen: golfsvingens grunder till mer avancerat, olika typer av slag
3. Närspel: pitch, chip, putt och bunker

Gruppindelning*:
Drawarna – nybörjare (inga förkunskaper krävs)
Drivarna – har spelat ett tag hcp 54-37
Spinnarna – hcp 36>

Söndagar – Spelträning på övningsbanan
Kommer varvas mellan två varianter:

1. ”Glassligan” – en scramble som lottas på plats där vinnande lag får glasskuponger.
2. ”Stegen” – Alla börjar med 25 m från green. Beroende på score avancerar man längre och längre ifrån – 50 m, 100 m, 150 m.

Till spelträningen kommer vi behöva hjälp av föräldrar som går med de yngre barnen för att upprätthålla säkerhet och räkna slag.

*Träningsupplägg samt gruppindelning kan komma att ändras beroende på antal anmälningar och struktur.

Kick off söndagen den 18 april
Som kickstart på golfsäsongen bjuder vi in till en halvdag med tävlingar och annat skoj samt möjlighet att prova på golf. Förutom aktiveter bjuder vi på korv med bröd och dryck. Anmälan till kick off görs även via länken ovan.

Andra junioraktiviteter

Sommarläger:
I anslutning till skolavslutning och skolstart anordnas ett sommarläger. 3 halvdagar från kl 9-15 med spel, träning och skoj.

Sommarläger ”Äntligen sommar”: 14-16 juni (vecka 24)

Sommarläger ”Skolstart”: 9-11 augusti (vecka 32)

Pris/lägertillfälle: 1200kr

Juniortävlingar:
Under sommarlovet vecka 25-30, då ordinarie träning har uppehåll, spelas en ”sommarliga” på övningsbanan varje onsdag. Mer information och inbjudan kommer i vår.

Ryder cup:
Vi kommer att under sommaren möta juniorerna på Bromma Golf i en klubbmatch. Återkommer med datum och inbjudan i vår.

Avslutning i september:
Den 20 september avslutar vi golfsäsongen med en förmiddag, kl 9-12, med tävlingar och prisutdelning.

Varmt välkomna till nästa års golfsäsong

Tränarna
Ida Bosson och Javier Nigård