Seniorgolf

Säsongen kommer att omfatta medlemsaktiviteter av ungefär samma omfattning och utformning som de senaste säsongerna. Målet är att kunna erbjuda tävlingsmöjligheter för alla tävlingssugna, men också att skapa tillfällen till kontakter med andra klubbmedlemmar än de som man oftast spelar med.

Det är i huvudsak torsdagsgolfen och seriespelet i Uppland som vi lägger vikten vid. Vi kommer att starta upp torsdagsgolfen så snart Nya banan har öppnat och efter 1 maj så kommer förhoppningsvis även Mastersbanan att öppna.

Information om torsdagsgolfen som i år även innehåller matchspel

Torsdagsgolfen 2018
Vi tävlar varje torsdag från och med 26 april, om vädret tillåter, och avslutar i slutet av oktober.

Vi spelar två rundor på Nya Banan, en på Masters, två på Nya Banan, en på Masters o s v med starttider löpande från kl 09.30 på Nya Banan och från
kl 13.00 på Masters.

Torsdagsgolfen är öppen för damer och herrar 60+, med medlemskap på Arlandastad GK eller Ulriksdal GK.

För varje spelare räknas de tre bästa rundorna på Nya Banan samt de två bästa på Masters. Tävlingen spelas som slaggolf med hcp. Varje tävlande börjar med 5×100 slag som sedan byts ut mot aktuellt (om det är bättre) resultat.

Den inkluderar även start i de tävlingar som kommer att läggas in i spelschemat (scramble, tre klubbor, bästboll).

I år blir det två klasser, en dam och en herr, vinnaren i varje klass blir SENIORMÄSTARE 2018.

Vi kommer också att spela matchspel. När du anmäler dig till första torsdagsgolfen så är du automatiskt med i matchspelet. Om man inte vill vara med i matchspelet så lämnar man wo. Samma regler som torsdagsgolfen gäller. Exempel: Vid ett par tre hål i torsdagsgolfen slutar man spela vid 8 slag, samma regel gäller vid matchspel (delat hål)par fyra hål 9 slag och par fem hål 10 slag.

Du anmäler dig till torsdagsgolfen via min golf på Golf.se, senast på tisdag samma vecka som tävlingen genomförs och innan kl 18.00. Administrativt ansvariga är seniorkommittén.

Startavgiften för hela säsongen är 300 kr. Beloppet ska sättas in på Lars-Åke Karlssons konto i SEB 5699-0057378. OBS! glöm inte att uppge ditt namn i meddelanderutan.

Vid frågor och funderingar kontaktar du Gösta Karlsson på svengostakarlsson@gmail.com eller tel 0727 35 67 93.

Upplandsserien

Klubbens externa tävlingsverksamhet består av minst 10 lag i uppländska seriespelet. Vi ställer i år upp med D60, D70, H60, H70, H75 och H80.

Tre seriespelstävlingar kommer att spelas på Arlandastads Nya banan, D 50, H 60 och H 75 och då kan vi behöva hjälp på funktionärssidan.

Old Members tävlingar

Vi uppmanar alla att försöka vara med på UGF:s Old-Members-tävlingar som spelas på olika banor i Uppland, tre par tävlingar och två singel. Ett kul sätt att komma ut och få spela på andra banor för en billig penning.
På ”upplandsgolf.se/kommittéer/seniorer” finner du all information du behöver.

Seniorernas golfresa går i år till Orresta den 28-29 maj
Golfspel inkluderat i priset:
18 hål 28/5 10:51 – 11:51
18 hål 29/5 09:00 – 10:00
Antal deltagare: 30 personer boende i dubbelrum i Nya Hotellen samt Skotska Villan. Måltider som ingår: 3-rättersmiddag 28/5     Frukostbuffé 29/5

Pris per person hela vistelsen: 1.615 kr per person boende del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 300 kr per person. Pris för bil: 350 kr utan läkarintyg, 225 kr med läkarintyg. I priset är samtliga ovan nämnda måltider och golfspel inräknade. Städ, sänglinne samt handdukar är självklart inkluderat i priset.

Välkomna till torsdagsgolfen och matchspel önskar

Seniorkommittén