Välkommen till klubbens sida på Arlandastad Golf

Klubbens målsättning är att i samarbete med ägarbolaget skapa största möjliga medlemsnytta.
Vad som är medlemsnytta är dock svårt att definiera i generella termer.
Vi har olika behov och förutsättningar som individuella golfare. Möjligen kan ett generellt inslag i vad som kan definieras som medlemsnytta vara att så långt det är möjligt tillgodose våra högst olika individuella behov.

Om klubben / Nyhetsbrev

Fler och fler ser värdet av att vara medlem i en resursstark klubb där den enskilde medlemmen inte behöver ta några ekonomiska risker på samma sätt som i klubbar som själva äger sina anläggningar.

Vår övergripande målsättning är att bedriva verksamheten så att Arlandastad Golf har en stark position när golfsverige, efter den kris som många klubbar för närvarande befinner sig i, går in i en ny framgångsfas.

En faktor som starkt bidrar till Arlandastad Golfs starka position på golfmarknaden är att anläggningen ägs av ett resursstarkt privat bolag och att klubben genom ett långsiktigt nyttjanderättsavtal helt kan koncentrera sig på själva kärnverksamheten det vill säga golfandet och medlemsaktiviteterna.

Klubbkänslan upplever vi som stark inte minst i kretsen av fullvärdiga medlemmar. Vi söker framgångsvägar som vidgar kretsen av medlemmar som aktivt deltar och medverkar i verksamheten. Kärnan i det som håller oss samman är vår golf och hur den kan förbättras och utvecklas både på det individuella planet och i hela verksamheten.

Klubben har under en följd av år systematiskt och stort satsat på en omfattande juniorverksamhet för både tjejer och killar. Varje säsong är ett 20-tal ideella ledare och vår PGA Pro tillsammans engagerade i denna för klubben betydelsefulla verksamhet. Detta är i första hand en breddsatsning men vi gläder oss givetvis mycket varje gång någon av våra juniorer är framgångsrik på elitnivå.

Vill du få vårt nyhetsbrev? Klicka här för att bli prenumerant!

Styrelse

Niklas Lundin
Ordförande
[email protected]

Peter Östregård
Kassör/Sekreterare
[email protected]

Michael Edin
Herrsektion/Elit
[email protected]

Anita Lindgren
Damsektion/Seniorsektion
[email protected]

Per Karlsson
Medlemsaktiviteter
[email protected]

Verksamhetsplan

NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF.
När vi planerar verksamheten i golfklubben för 2018 är det 2 faktorer som är ledstjärnor för klubben:

 • Hur kan klubben på bästa sätt ha fortsatta mål, för att våra medlemmar skall känna stolthet för klubbens medlemsaktiviteter och därmed uppleva att man är medlem i en av de bästa golfklubbar som finns på marknaden.
 • Hur kan vi med gemensamma ansträngningar tillsammans med Bolaget bidraga med att vi får fler medlemmar till golfklubben.
  Golfen i Sverige:
 • Golfen i Sverige 2017 – 2018 har en fortsatt minimal tillväxt av golfare vilket resulterar i att överetableringen av banor skapar en negativ spiral av lågprisalternativ för spel på många golfbanor. Dessutom innebär detta att kvalitén på många banor försämras.
 • Mot denna bakgrund befinner vi oss i den gynnsamma situationen att klubben via ett långsiktigt nyttjanderättsavtal med ArlandastadGolf AB, som ägs av ett kapitalstarkt privat bolag, kan fokusera på klubb – och medlemsaktiviteter.
 • Detta innebär dessutom att den enskilde medlemmen inte behöver ta några ekonomiska risker på samma sätt som i klubbar som själva äger sina anläggningar. Detta värdesätts mer och mer av våra medlemmar.
 • Sammantaget innebär detta att ArlandastadGolf som anläggning betraktat får anses ha en mycket framskjuten position i Golf Sverige.

JUBILEUMSGOLF är årets tema för den kommande säsongen. Detta tillsammans med klubbens värdegrund att ArlandastadGolf är till för alla, där golfen skall vara glädjefull, inspirerande och social. Spel på vår anläggning skall dessutom präglas av gemenskap och uppmuntran.

Nytt för i år blir att klubben satsar på en ännu större NÄRVARO bland medlemmarna.

Målsättningar och utmaningar för 2018:

 • Arrangera Jubileumsgolf för att fira 25 år
 • Arrangera SGF tävlingar
 • Skapa en mer attraktiv tävlingsverksamhet
  • Klubbens egna tävlingar
  • Deltaga i UGF:s seriespel med så många lag och i så många åldersklasser som möjligt
 • Utöka och utveckla juniorverksamheten
 • Sjösätta blogg och sociala medier med information som medlemmarna själva bidrager med
 • Styrelsen blir mer slimmad och mer operativ
 • Lyssna och genomföra goda råd från UGF och SGF
 • Fördjupa samarbetet med Bolaget och dess olika sektioner
 • Fördjupa samarbetet med vår head PRO
 • Hantera ekonomin på ett ansvarsfullt sätt

Nedan följer detaljerad planerad verksamhet i respektive kommitté:

 • Senior
 • Dam
 • Herr
 • Junior

SENIORSEKTIONEN
Säsongen kommer att omfatta medlemsaktiviteter av ungefär samma omfattning och utformning som de senaste säsongerna. Målet är att kunna erbjuda tävlingsmöjligheter för alla tävlingssugna, men också att skapa tillfällen till kontakter med andra klubbmedlemmar än de som man oftast spelar med.

Torsdagsgolfen
Torsdagsgolfen kommer att bli den viktigaste verksamheten i båda dessa avseenden. Uppstartsmöte blir någon gång under mars månad, dit alla seniorer är välkomna. Klart är att första speldag blir omkring den 20 april, om vädret tillåter, och att tävlingen pågår hela säsongen, tom september. Säsongsavslutning blir i början av oktober.
Tävlingarna kommer att förläggas till både Mastersbanan och Nya banan och spelformen är slaggolf.
Startavgiften är 300:- kr för hela säsongen. Den inkluderar även start i de tävlingar som kommer att läggas in i spelschemat (scramble, tre klubbor, bästboll). Administrativt ansvariga är seniorkommittén. Anmälan till tävlingarna görs varje vecka på Golf.se.

Upplandsserien
Klubbens externa tävlingsverksamhet består av minst 10 lag i uppländska seriespelet.
Vi ställer i år upp med D60, D70, H60, H70, H75 och H80.

Old Members tävlingar
Vi uppmanar alla att försöka vara med på UGF:s Old-Members-tävlingar som spelas på olika banor i Uppland, tre par tävlingar och två singel. Ett kul sätt att komma ut och få spela på andra banor för en billig penning.

upplandsgolf.se/kommitteer/senior finner du all information du behöver.

Seniorernas golfresa
Årets 2-dagars seniorresa blir någon gång under maj månad.
Vi har bokat för 30 personer och först till kvarn gäller.
Anmälan till Gösta Karlsson tel. 0727356793 eller [email protected].

Något mer du undrar över, kontakta då gärna någon av oss i Seniorkommittén.

DAMSEKTION
Vi inleder säsongen med ett uppstartsmöte den 22 mars 2018.

Årets träningstillfällen delas upp i två delar, 18.00 -19.00 för deltagare med HCP 22+ och 19.00 – 20.00 för de med HCP 0-21,9. Dagar och tider meddelas senare. Anita Lindgren är ansvarig.

Vi fortsätter med damkvällar och spel för ”Drömscoren” varje tisdag under tiden maj – augusti.
Information om förutsättningarna och avslutning med tävlingen Rosa Pantern kommer att ges vid uppstartsmötet. Ansvarig för tisdagarna är Bente Jarl Östlund och för scorekorten Sylvia Pettersson.

Avslutningen sker samtidigt som tävlingen Rosa Pantern. Denna tävling ingår i klubbens officiella tävlingsprogram och önskemål om tävlingsdag är lämnad till tävlingskommittén (2 september 2018). Ansvarig för Rosa Pantern är Eva Thorén.

Förra årets uppskattade HEMLIGA RESA återkommer i år med nytt resmål. Preliminärt datum 25 augusti 2018. Ansvarig är Agneta Berglund.

Anmälan till seriespel 2018
D50 – ansvarig Elisabeth Hedin Söderström
D60 – ansvarig Bente Jarl Östlund
D70 – ansvarig Anita Lindgren
D75 – ansvarig Anita Lindgren

HERRSEKTIONEN
Planeringen för säsong med herrsektionen, spelare i åldersgruppen 22 – 59 år.

Seriespel: Representera Arlandastad Golfklubb i Upplandsgolfförbunds seriespel.

H50 2 lag, div1 och div3. H40 1lag i seriespel i div2.

H30 målsättningen att lyckas få ihop tillräckligt med spelare för 1 lag, lagledare finns som driver denna fråga.

Under säsongen ha gemensamma träningstillfällen med klubbens Pro.

Vi kommer fortsätta en löpande 9 håls tävling som vi kallade för ”tisdagsgolfen”

Eventuellt en träningshelg kommer planeras.

Michael Edin, Pelle Samuelsson, Martin Henriksson & Patrik Södergren

JUNIOR
Fokus på 2018 är att bibehålla kvalité på träningarna och att erbjuda lite olika tränings alternativ så att fler Juniorer kan få möjlighet att vara med i vår träningsverksamhet. Vi har ambitionen att få med ett lag i Rajder Kopp och även att fler som vill ges möjligheten att kunna vara med i våra tävlingar.

Få flera Juniorer att vilja ”hänga” på Arlanda då dom har egen samlingspunkt med Juniorhuset.

Tävlingar

2018-05-10 Olles minne

Nya Banan. Kanonstart 09:00. 4-manna Texas Scramble valfria lag. Tävlingsavgift 300kr/person inkl. mat.

2018-05-26 Viking Line Slaget
Masters Banan. Spelform: Singel, Poängbogey. Anmälningsavgift 200 kr samt eventuell greefee för ej medlemmar på 700kr.

2018-06-06 Full Members Cup
Masters Banan. Kanonstart 9:00, spelform lagtävling. Mer info kommer.

2018-07-21 Thailand Invitational Hosted by PomPom
Nya Banan. Spelas som Singel Poängbogey med löpande start från 08.30. Anmälningsavgiften på 200 kr går oavkortat till den skola i Thailand som utses som mottagare. Privata bidrag mottages tacksamt. Bidrag kan doneras i samband med tävlingen.

2018-08-04 Klubbmästerskap
Nya Banan. Löpande start från 07.00. Prestigefylld kamp om att bli klubbmästare i de olika klasserna! Spelformen är singel scratch. Tävlingsavgift 200 kr för seniorer, juniorer fritt. Ansvarig Tävlingskommittén.

2018-08-10 Ladies Golf Challenge
Masters Banan. En kanonstart 08.30 och en 13.30. Tvåmannalag med bästboll poängbogey. Enbart för damer. Lunch och fika är inkluderat. Ansvarig Bolaget. – Tävlingen är redan fulltecknad på båda starterna. Kontakta oss för att reservplats.

2018-08-18 Kräftgolfen
Nya Banan, kanonstart 14:00. Alltid uppskattad, årets tävling! Norsk poängbogey är spelformen. Pris 200 kr exkl. kräftskiva. Ansvarig Niklas Lundin.

 

2018-09-02 Ironman OPEN
Anläggningens samtliga 40 hål spelas på en dag för att kora vår egen Ironman. Löpande start från 07.00. Slagspel Hcp i en klass. Anmälningsavgift 200 kr. Greenfee 800 kr för icke medlemmar och 500 kr greenfee för medlemmar som har Medlemskap Nya Banan.

2018-09-02 Rosa Pantern
Nya Banan. Löpande start. En mycket eftertraktad och rolig golftävling för damer med speciella regler. Dagen avslutas med middag och prisutdelning. Ansvarig Eva Thoren. Mer info kommer.

2018-09-28 Natt-KM
Elbelysta 6-hålsbanan. Kanonstart 19.30. Här finns möjligheten att spela till sig den unika titeln nattklubbmästare. Spelformen är singel scratch, dam & herrklass. Anmälnings avgift 200 kr. Ansvarig Tävlingskommittén

2018-10-14 Höstgolfen/Avslutning
Lagtävling på Masters Banan. Kanonstart 10.30. Tävlingsavgift 300,00 kronor. Ansvarig Per Karlsson

UGF tävlingar

Mer information kommer.

MEDLEMSAKTIVITETER SÄSONGEN 2018.

Mer information kommer.

Handikappkommitté

Spela glädjefylld golf med rätt handicap. Spela inspirerat med rätt handicap och nå bättre resultat. Ta hjälp av din årliga handicaprevision som är obligatorisk för alla spelare.

Uppdrag
Genomföra årlig handicaprevision enligt EGA (European Golf Association) handicap-reglers svenska tillämpning.
Genomföra en revision enligt allmän spelstandard på spelare i handicap grupp 1.
Handicapkommittén måste meddela spelaren om varje förändring av hans exakta handicap och förändringen träder i kraft samtidigt som han blir medveten om förändringen.
När en spelare byter hemmaklubb, informera den nya hemmaklubben om dennes exakta handicap och ställa en kopia på spelarens handicapregister för det nuvarande och föregående året till denna klubbs handicapkommitté.
Bistå medlemmarna i diverse regel- och handicapärenden.

Mål
Säkerställa att EGA (European Golf Association) Handicapregler tillämpas korrekt.
Att alla klubbens spelare som deltar i tävlingsspel skall ha ett rättvisande handicap samt ha god kunskap om golfens etik och regler.

Om du som medlem är intresserad av regler kring golfspelet så behövs du både på klubben och i distriktet.
Hör av dig till Stefan på [email protected] för mer information.

Något mer du vill veta? Kontakta då gärna någon av oss i Handicapkommittén:
Stefan Ståhl, [email protected]
Tommy Hellström, [email protected]

Seniorgolf

SENIORSEKTIONEN

Säsongen kommer att omfatta medlemsaktiviteter av ungefär samma omfattning och utformning som de senaste säsongerna. Målet är att kunna erbjuda tävlingsmöjligheter för alla tävlingssugna, men också att skapa tillfällen till kontakter med andra klubbmedlemmar än de som man oftast spelar med.

Det är i huvudsak torsdagsgolfen och seriespelet i Uppland som vi lägger vikten vid. Vi kommer att starta upp torsdagsgolfen så snart Nya banan har öppnat och efter 1 maj så kommer förhoppningsvis även Mastersbanan att öppna.

Information om torsdagsgolfen som i år även innehåller matchspel

Torsdagsgolfen 2018
Vi tävlar varje torsdag från och med 26 april, om vädret tillåter, och avslutar i slutet av oktober.

Vi spelar två rundor på Nya Banan, en på Masters, två på Nya Banan, en på Masters o s v med starttider löpande från kl 09.30 på Nya Banan och från
kl 13.00 på Masters.

Torsdagsgolfen är öppen för damer och herrar 60+, med medlemskap på Arlandastad GK eller Ulriksdal GK.

För varje spelare räknas de tre bästa rundorna på Nya Banan samt de två bästa på Masters. Tävlingen spelas som slaggolf med hcp. Varje tävlande börjar med 5×100 slag som sedan byts ut mot aktuellt (om det är bättre) resultat.

Den inkluderar även start i de tävlingar som kommer att läggas in i spelschemat (scramble, tre klubbor, bästboll).

I år blir det två klasser, en dam och en herr, vinnaren i varje klass blir SENIORMÄSTARE 2018.

Vi kommer också att spela matchspel. När du anmäler dig till första torsdagsgolfen så är du automatiskt med i matchspelet. Om man inte vill vara med i matchspelet så lämnar man wo. Samma regler som torsdagsgolfen gäller. Exempel: Vid ett par tre hål i torsdagsgolfen slutar man spela vid 8 slag, samma regel gäller vid matchspel (delat hål)par fyra hål 9 slag och par fem hål 10 slag.

Du anmäler dig till torsdagsgolfen via min golf på Golf.se, senast på tisdag samma vecka som tävlingen genomförs och innan kl 18.00. Administrativt ansvariga är seniorkommittén.

Startavgiften för hela säsongen är 300 kr. Beloppet ska sättas in på Lars-Åke Karlssons konto i SEB 5699-0057378. OBS! glöm inte att uppge ditt namn i meddelanderutan.

Vid frågor och funderingar kontaktar du Gösta Karlsson på [email protected] eller tel 0727 35 67 93.

Upplandsserien
Klubbens externa tävlingsverksamhet består av minst 10 lag i uppländska seriespelet. Vi ställer i år upp med D60, D70, H60, H70, H75 och H80.

Tre seriespelstävlingar kommer att spelas på Arlandastads Nya banan, D 50, H 60 och H 75 och då kan vi behöva hjälp på funktionärssidan.

Old Members tävlingar
Vi uppmanar alla att försöka vara med på UGF:s Old-Members-tävlingar som spelas på olika banor i Uppland, tre par tävlingar och två singel. Ett kul sätt att komma ut och få spela på andra banor för en billig penning.
På ”upplandsgolf.se/kommittéer/seniorer >” finner du all information du behöver.

Seniorernas golfresa går i år till Orresta den 28-29 maj
Golfspel inkluderat i priset:
18 hål 28/5 10:51 – 11:51
18 hål 29/5 09:00 – 10:00
Antal deltagare: 30 personer boende i dubbelrum i Nya Hotellen samt Skotska Villan. Måltider som ingår: 3-rättersmiddag 28/5 Frukostbuffé 29/5

Pris per person hela vistelsen: 1.615 kr per person boende del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 300 kr per person. Pris för bil: 350 kr utan läkarintyg, 225 kr med läkarintyg. I priset är samtliga ovan nämnda måltider och golfspel inräknade. Städ, sänglinne samt handdukar är självklart inkluderat i priset.

Välkomna till torsdagsgolfen och matchspel önskar

Seniorkommittén

Damgolf

DAMSEKTIONEN 2018

Välkomna till en ny härlig säsong och vi hoppas på att träffas vid många fina golfrundor.
Vi inledde säsongen med ett uppstartsmöte den 22 mars 2018.

VÅRA AKTIVITETER
Vi har bokat in 5 träningstillfällen som delas upp i två delar, 18.00 -19.00 för deltagare med HCP 24+ och 19.00 – 20.00 för de med HCP 0-23,9.
Datumen för träningarna är Onsdag 2/5, måndag 7/5, onsdag 16/5, onsdag 23/5 och måndag 28/5. Träningarna kostar 300,- och betalas vid första träningen. Anmälan görs till Anita på mail-adress [email protected]

Vi fortsätter med damkvällar och spel för ”Drömscoren” varje tisdag under tiden maj – augusti med början tisdagen den 8/5 och sista tisdagen i augusti som är den 28.
Ansvarig för tisdagarna är Bente Jarl Östlund och för scorekorten Sylvia Pettersson. Tiderna som bokas är 17:50 – 18:30 och vi samlas vid första tee på Nya banan från kl 17:30. OM du märker att du inte hinner komma till kl 18:00 men vill vara med och spela, slå en signal till Bente så inväntar vi dig och Bente har telefon 070 397 79 84.

Avslutning och prisutdelning för Drömscoren sker samtidigt som vi spelar tävlingen Rosa Pantern.

Rosa Pantern spelar vi den 2 september och som vanligt avslutas den med en enklare måltid då vi också har prisutdelningen. Nettot som blir vid denna tävling sätts in på bröstcancerfonden. Tävlingen Rosa Pantern ingår i klubbens officiella tävlingsprogram och anmälan gör du i Min golf. Ansvarig för tävlingen är Eva Thorén.

Den årliga stadsvandringen för att titta på olika stadsdelar och få en guidad tur i någon del av Stockholm är i år inbokad med Christina Bergman måndagen den 14 maj och här gör ni anmälan till Anita senast den 9 maj. Vi samlas som vanligt kl 18:00 platsen är i skrivande stund inte bestämd men meddelas senare. Vi kan lova en mycket trevlig vandring.

Förra året gjorde vi en bussresa till ett Hemligt Mål och hade en jättetrevlig dag som anordnades av Agneta Berglund och hon har fått förtroendet att arrangera ett hemligt mål även i år och datum för detta är söndagen den 26/8, Agneta Berglund är ansvarig. Sista anmälningsdag är den 12 augusti.

Vi deltar även 2018 med lag i seriespel i Upplands golfdistrikt och vi har lag i följande åldersklasser
D50 – ansvarig Elisabeth Hedin Söderström
D60 – ansvarig Bente Jarl Östlund
D70 – ansvarig Anita Lindgren, (2 lag)

Information som dyker upp under säsongen kommer att meddelas i veckomailen.

Ni kan också hitta oss på Facebook där vi också lägger in information och bilder, sök på Arlanda damer.

Hoppas att detta året blir det år när deltagandet av damer i våra klubbtävlingar slår rekord, kolla upp tävlingsprogrammet i Min golf och Välkomna att anmäla er.

KONTAKTPERSONER I DAMSEKTIONEN

Elisabeth Hedin Söderström, tel 073 386 08 82
Bente Jarl Östlund, tel 070 397 79 84
Agneta Berglund, tel 070 601 95 31
Anita Lindgren, tel 070 420 05 01
Daily Tegnefjord, 070 420 06 63
Carola Skärvinge

Herrgolf

Hej alla herrgolfare!

Herrsektionen är för oss herrar mellan 22 och 59 år. Vi är med våra ca 35 aktiva medlemmar omkring hälften av alla medlemmar på Arlandastad golf och utgör därmed en mycket intressant och viktig grupp på klubben. Herrsektionens mål är att tillsammans skapa mervärde med bra klubbkänsla, i en miljö som inbjuder till glädje och gemenskap samt uppmuntra oss herrar att vilja träna, tävla och kanske åka på golfresor tillsammans.

Herrsektionen kommer denna säsong bl.a. att representera klubben på Uppland golfförbunds seriespel, där vi har anmält fyra lag för tävlingar i H30, H40 samt H50-herrar. Seriespelet består av totalt fyra omgångar runtom i Uppland och laget består av fyra singelspelare per omgång. De tre bästa resultaten räknas samman.

Förutom seriespel har vi även anmält ett lag till Uppland Golfförbunds MatchPlayCup. I MatchPlayCup tävlar ett 6-mannalag och det spelas i Ryders Cup format. I varje spelomgång spelas en foursome, en fyrboll samt två singelmatcher.

Känner du att detta skulle var något för dig, så är du mer än välkommen att ansluta.
Vi söker ständigt flera medlemmar till herrsektionen!

Förutom tävlingar så erbjuder vi gruppträningar med vår PRO, vårt eget seriespel på tisdagar samt andra roliga golfaktiviteter.

Säsongen avslutas med golfspel och tillhörande middag.

Har du frågor, är tävlingssugen och vill vara med i ett glatt gäng?

Tveka inte utan hör av dig direkt till oss så kan vi berätta mer,

Mvh
Per Samuelsson

Vi som är coacher i herrsektionen är

Per Samuelsson, H50, mob 070-557 19 75
Martin Henriksson, H40, mob 076-235 26 99
Patrik Södergren H30, mob 076-020 85 57

Junior & Elit

Vill du också träna golf på en golfklubb som satsar på sina junior och och som tycker att juniorgolf är en bra grund i klubben? I så fall är du varmt välkommen till Arlandastad GK!

Arlandastad Golfklubb har beslutat att som policy ha en målinriktad satsning 2018-2019 med Juniorverksamheten som skall resultera i en attraktiv och kvalitetsinriktad tränings och tävlingsverksamhet med många juniorer i alla åldersklasser för både pojkar och flickor

Kvalite är vår stora ledstjärna så därav tränas all juniorer av Arlandastads PRO Javier Nigård. Juniorsektionen sköter övriga kringaktiviteter, såsom tävlingar och andra aktiviteter.

Vad innebär det att vara Juniormedlem på ARLANDASTAD GOLFKLUBB ?

 1. Tillgång till en komplett anläggning med gym, bra träningsmöjligheter och 40 hål att spela. Två st Europatourtävlingar har hållits på utmanande Masters-banan
 2. Eget Juniorhus med WI_FI där man kan hänga med sina kompisar och träffa nya vänner.
 3. Träna, vara utomhus, andas frisk luft, sov bättre, upplev naturen.
 4. Skaffa dig mer mognad och självförtroende.
 5. Bli kreativ! Beroende på hur bollen ligger behöver du utveckla din fantasi för att slå ditt nästa slag.
 6. Äventyr! Ingen runda är den andra lik
 7. Som ung så har du lättare att lära dig spelet golf. Dels så är du rörligare i kroppen men du har också mer tid på dig att öva än vuxna.
 8. Vår verksamhet är omfattande. Juniorerna lär sig vett och etikett, golfens regelverk, hur man tränar och tävlar mm
 9. Förberedelse inför eventuell golfgymnasium och i förlängningen även college

Utöver golfträningarna erbjuder vi klubbtävlingar, spelaktiviteter, träningsläger, fysträningar, m.m.
Om du är förälder eller medlem vill vi även informera om att vi söker nya ledare som kan vara med och ytterligare förbättra junior- och elitverksamheten. Att vara ledare innebär inte att man måste vara aktiv i en träningsgrupp, det finns andra uppgifter

Tomas Person, 0708 170644, [email protected]
Javier Nigård, 0708 584401

Miljöpolicy

Miljöpolicy för Arlandastad Golf
Arlandastad Golf jobbar aktivt med miljöfrågor som berör skötsel och drift av golfbanorna. Arlandastad Golf AB har under många år gjort stora insatser för att uppnå högt ställda miljömål på hela golfanläggningen.

Mycket betydande investeringar har gjort för att ligga i fronten på utvecklingen i golfsverige när det gäller lösningar på olika miljöproblem. Bland annat har Bolaget investerat i en modern ”miljöstation”.

Golfklubben står helhjärtat bakom miljösatsningarna. Arlandastad Golf (Klubben och Bolaget) står starka inom miljöarbetet även vid ändrade regelverk från myndigheter. Vår egenkontroll och våra rutiner stärker Arlandastad Golf som miljömedvetet företag i kommunen.

Åtagande
• Arlandastad Golf engagerar sig för att skydda miljön, förebygga eventuell förorening och höja kunskapen om golfbanans miljöpåverkan hos medarbetarna.

• Arlandastad Golf vill förekomma eventuella myndighetskrav. Gällande lagstiftning inom miljöområdet är minimikrav.

• Arlandastad Golf skall utveckla sitt miljöarbete så att arbetet ständigt förbättras.

• Banskötsel och projektering skall präglas av långsiktighet och att biologisk mångfald bevaras och i vissa fall utvecklas med bevarad spelstrategi.

• Miljöfrågor skall öppet kommuniseras med medlemmar och allmänhet.

• Vid inköp av såväl varor som tjänster skall miljöaspekten beaktas.

• För att förverkliga policyn skall Golfförbundets miljöplan användas

• Utnyttjande av varor och energi skall ske så effektivt som möjligt. Avfallshanteringen ska präglas av kretsloppstänkande.

Dokumentarkiv