Om oss – Arlandastad Golf

Med ett läge bara 10 minuter från Arlanda Flygplats och 30 minuter från Stockholm City finner ni denna kompletta 36-håls anläggning.

Masters Banan har en historia som spelplats för Europatouren och åren 2007 och 2008 spelades Europatourtävlingen Scandinavian Masters här. När vi i september i år står som värd för DP World Tour Q-School är det för femte gången ett kval till Europatouren spelas i Sverige och samtliga gånger på Arlandastad Golf.

På anläggningen finns två 18-håls banor, Masters Banan och Nya Banan. Goda träningsmöjligheter med driving range, övningsgreener och en par 3-hål övningsbana samt norra Europas enda elbelysta 6-håls bana. Som enda range i området erbjuder vi även privat träning i Foresight genom IMPA Golf. Omklädningsrum med bastu och gym. Vår restaurang bjuder in dig att njuta av mat och dryck i trivsamma lokaler och med en uteplats med utsikt över Masters Banan och nionde green. I vår välsorterade shop finner ni alla årets nyheter från Titleist, FootJoy och Abacus.

Vår nu 30-åriga historia tog sin början den 5 juni 1993 då den Gamla Banan, nu Masters Banan, invigdes. Och det är med stor stolthet vi ser tillbaka på den resa som gjorts från starten 1993 till vad Masters Banan och anläggningen är idag. De människor vi mött, de tävlingar och arrangemang vi genomfört, den resa vi fått se Masters Banan göra. Det är verkligen mycket som hänt sedan den där junidagen 1993.

Samma år öppnade vi norra Europas enda elbelysta bana och 2001 invigdes anläggningens andra 18-håls bana när Nya Banan stod klar för spel. Masters Banan har med åren varsamt renoverats och formats till att idag vara en riktig mästerskapsbana. I september 2024 är det tionde gången som Masters Banan är spelplats för Europatouren. Det är ganska häftigt att tänka att trots vår relativt korta historia kan vi stolt säga att banan testas av några av världens bästa spelare. Idag är Arlandastad Golf en komplett golfanläggning som erbjuder något för alla golfare. Tillgänglighet, kvalitet och service är vårt motto.

Vår övergripande målsättning är att bedriva verksamheten så att Arlandastad Golf har en stark position när golfsverige, efter den kris som många klubbar för närvarande befinner sig i, går in i en ny framgångsfas.

En faktor som starkt bidrar till Arlandastad Golfs starka position på golfmarknaden är att anläggningen ägs av ett resursstarkt privat bolag och att klubben genom ett långsiktigt nyttjanderättsavtal helt kan koncentrera sig på själva kärnverksamheten det vill säga golfandet och medlemsaktiviteterna.

Klubbkänslan upplever vi som stark inte minst i kretsen av fullvärdiga medlemmar. Vi söker framgångsvägar som vidgar kretsen av medlemmar som aktivt deltar och medverkar i verksamheten. Kärnan i det som håller oss samman är vår golf och hur den kan förbättras och utvecklas både på det individuella planet och i hela verksamheten