Herrgolf

Mål
Herrsektionens mål för 2021 är att fortsätta med att skapa en positiv klubb-anda och social samvaro oavsett bakgrund, etniskt ursprung och ambitionsnivå. Vi kommer fortsätta aktivt att söka flera medlemmar, som vill vara med i herrsektionen och att skapa ”Upplands bästa klubb”, representera klubben vid seriespel, behjälplig vid hemmatävlingar samt delta på träningar.

Elitlaget
Elitlaget ska samla klubbens bästa herrspelare. Laget består av sex spelare som varje år blir uttagna för att representera Arlandastad i den prestigefyllda tävlingen: SM-klubblag.

Elitlaget har i stort sett gått runt på sammaspelare de senaste åren. Inför förra året så försvann några tongivande spelare från klubben vilket såklart innebär att Elitlaget är en aning försvagat inför denna säsong. De har därmed inte samma starka målsättning att klättra uppåt i seriesystemet som tidigare år, även om ambitionen fortfarande finns där. Målet för Elitlaget 2021 är att försöka bygga nytt och låta fler spelare bli trygga i den ärofyllda uppgiften att representera Arlandastads GK i SM.

Träningar
Vi planerar genomföra 5 st. gruppträningar. Träningarna riktar sig till Herrsektionens medlemmar och träningsupplägget fastställs i samråd med den aktuella tränaren.

Tävlingsgruppen
Tävlingsgruppen är en idé som skulle blivit verklighet redan förra säsongen men då Corona drabbade oss alla så sattes denna på paus. Hoppas den kan bli verklig i år.

Målet med gruppen är att stärka tävlingskulturen på Arlandastad, göra det enkelt och roligt att tävla samt skapa lite klubb-anda och gemenskap i vårt individuella tävlande. Alla medlemmar på Arlandastad, från alla olika nivåer av golf som vill börja tävla eller redan tävlar är Välkomna. Tanken är att personerna inom Tävlingsgruppen tipsar varandra om tävlingar i vårt närområde. Är någon inom Tävlingsgruppen intresserad av att åka på samma tävling så kan vi t.ex höra oss för i fall någon är intresserad av. Samåkning, spela ett inspelsvarv innan tävlingen, äta lunch/middag efter tävlingen osv.
Om intresse finns och om Corona tillåter det så startar Tävlingsgruppen igång lagom till tävlingssäsongens början.

Tävlingar
Vi kommer att representera klubben i Upplands Golfförbund seriespel som spelas 4 ggr under säsongen och enligt nedanstående åldersklasser. Vi kommer även i samband med Upplands seriespel vara arrangör ett par gånger under säsongen.
Vår ambition är att alla lag ska kunna titulera sig som Upplands bästa lag i alla våra åldersklasser.

Följande:
H50 4-mannalag i Div. 1 och Div. 2
H40 4-mannalag i Div. 2
H22 2-mannalag i Div. 1

Tisdagsgolfen – kör vi som tidigare år. En slagtävling över 9 hål och de 5 bästa egna resultaten räknas samman. Vi spelar med såväl hcp som scratch. Spelperioden är från Maj till september och spelas på Masters-banan. Avslutning är planerad till den 25/9 med lagspel, samkväm, middag och prisutdelning.
Träningar Vi planerar att genomföra 5 st. gruppträningar med tränare. Träningarna riktar sig till herr-sektionens medlemmar och träningsupplägget fastställs i samråd med tränaren.

Ledare och kompetensutveckling
Ledare för respektive åldersklass kommer att vara följande
H50 – Per Samuelsson (Anders Eriksson, Peter Edin) 0705 571975
H40 – Patrik Södergren 0760 208557
H22 – Joakim Eriksson 0739 033489

Herrsektionen
Per Samuelsson
H50

Titleist Ball Week 21/5 – 22/5

Nu på lördag startar Titleist Ball Week.
Det innebär att du har nu chansen att prova ut vilken boll som är bäst för dig?

Vid greenen på Rangen kommer Nico som är “Certified putter intstructor” att vara på plats mellan 10.00-13.00 där du får prova vilken boll som passar dig. Är du intresserad av en ny putter eller Wedge har du även möjlighet att prova ut det.

Vi kommer även att ha fina erbjudande i shopen hela helgen.

Abacus Regndemo 26/5

Nu har du chansen att hitta det perfekta regnstället för DIG! Anneli från Abacus är på plats mellan 10.00-15.00 och hjälper dig att prova ut ditt perfekta regnställ.

Abacus har 3 nivåer på regnställ: Bra – Bättre – Bäst 
Varmt välkomna!

Titleist Custom Fitting 13/6

Är det dags för nya klubbor?
Måndagen 13/6 mellan 14.00-18.30 kommer Titleist produktspecialist att vara på plats.
Då har du chansen att prova ut nya järnklubborna i T-serien, nya wedgarna SM9 plus mycket mer.
Boka din tid idag för personlig utprovning via länken nedan eller kontakta oss. Välkommen!

Börja spela golf 2022 hos oss!

Nu har du chansen att gå en nybörjarkurs med vår PRO Ida Bosson. Under en intensiv helg lär du dig alla grunderna för att lyckas med ditt gröna kort.

Välkommen som medlem 2022!

Nu blickar vi framåt mot en ny härlig golfsäsong 2022 tillsammans med dig. Välkommen att teckna ditt medlemskap idag.

Tävlingsprogram 2022

Nu är tävlingsprogrammet upplagt och du anmäler dig via www.golf.se “Min Golf” eller kontakta receptionen.

Golfpaket

I samarbete med Scandic Hotel Infra City & Scandic Hotel Arlandastad erbjuder vi golfpaket.
Spela en runda på Masters Banan och en runda på Nya Banan med övernattning och frukost för endast 1695 kronor.

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2022 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.