Herrgolf

Mål
Herrsektionens mål för 2023 fortsätter med att skapa en positiv klubb-anda och social samvaro oavsett bakgrund, etniskt ursprung och ambitionsnivå. Vi kommer fortsätta aktivt att söka flera medlemmar som vill vara med i herrsektionen och att skapa ”Upplands bästa klubb”, representera klubben vid seriespel, behjälplig vid hemmatävlingar samt delta på träningar.

Elitlaget
Elitlaget ska samla klubbens bästa herrspelare. Laget består av sex spelare som varje år blir uttagna för att representera Arlandastad i den prestigefyllda tävlingen: SM-klubblag.

År 2021 och 2022 började elitlaget att strukturera upp förberedelserna inför SM Klubblag på ett mycket tydligare sätt, samt försöka utöka det individuella tävlandet bland elitlagets spelare.
Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen även 2023.

Elitlaget kommer i år spela mer tillsammans för att bli bättre tillsammans i dom olika spelformerna inför SM-klubblag. Målet för 2023 är att lyckas ta oss upp från division 2 till division 1.

Träningar
Vi planerar att genomföra 5st. gruppträningar med Ida Bosson. Träningarna riktar sig till herrsektionens medlemmar och träningsupplägget fastställs i samråd med Ida.

Tävlingar
Vi kommer att representera klubben i Upplands Golfförbund seriespel som spelas 4 ggr under säsongen och enligt nedanstående åldersklasser. Vi kommer även i samband med Upplands seriespel vara arrangör ett par gånger under säsongen.
Vår ambition är att kunna titulera sig som Upplands bästa lag i alla våra åldersklasser.

Följande:
H50 4-mannalag i Div. 2 och Div. 3
H40 4-mannalag i Div. 2
H22 3-mannalag i Div. 1 med två lag

Tisdagsgolfen – kör vi som tidigare år. En slagtävling över 9 hål och de 5 bästa egna resultaten räknas samman. Vi spelar med såväl hcp som scratch. Spelperioden är från Maj till september och spelas på Masters-banan. Avslutning är planerat till slutet av september med lagspel, samkväm, middag samt prisutdelning

Ledare och kompetensutveckling
Ledare för respektive åldersklass kommer att vara följande
H50 – Per Samuelsson (Anders Eriksson, Peter Edin) 0705 571975
H40 – Patrik Södergren 0760 208557
H22 – Joakim Eriksson 0739 033489

Herrsektionen
Per Samuelsson
H50

Välkommen som medlem 2023!

Nu kan du teckna medlemskap för 2023.

Tävlingsprogram 2023

Preliminära tävlingsprogrammet är nu klart, klicka på läs mer för att se det. Inom kort finns tävlingarna upplagda på “Min Golf”

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2023 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.

Golfkurser för vuxna

Under en lång och mörk vinter är det härligt att ha något kul att se framemot. Därför har klubbens Pro Ida Bosson tagit fram ett gediget kursprogram för golfsäsongen 2023. Här finns det något för alla.