Verksamhetsplan

NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF.

Nedan följer detaljerad planerad verksamhet i respektive kommitté:

SENIORER

Under 2023 kommer vi att spela vår torsdagsgolf som vanligt och med samma upplägg som 2022. Säsongen kommer att omfatta medlemsaktiviteter av ungefär samma omfattning och utformning som de senaste säsongerna. Målet är att kunna erbjuda tävlingsmöjligheter för alla tävlingssugna, men också att skapa tillfällen till kontakter med andra klubbmedlemmar än de som man oftast spelar med.

Seniorernas golfresa
En vårresa kommer att genomföras 15-16 maj 2023 till Frösåkers GK utanför Västerås. Anmälan lämnas till Gösta Karlsson mobil 0727 35 67 93 eller e-post svengostakarlsson@gmail.com snarast möjlig, men absolut senast söndag 16 april. 26 platser är bokade, först till kvarn gäller.

Torsdagsgolfen
Torsdagsgolfen blir den viktigaste verksamheten i båda dessa avseenden. Info om detta kommer via mail och i klubbens veckobrev. Första speldag bestäms av när banorna öppnar men förhoppningsvis så blir det i slutet på mars/början av april. Tävlingen pågår under hela säsongen, tom september. Säsongsavslutning blir i början av oktober.
Tävlingarna kommer att förläggas till både Mastersbanan och Nya banan och spelformen är slaggolf.
Startavgiften är 300:- kr för hela säsongen. Den inkluderar även start i de tävlingar som kommer att läggas in i spelschemat (scramble, tre klubbor, bästboll). Administrativt ansvariga är seniorkommittén. Anmälan till tävlingarna görs varje vecka på Golf.se.
Förslag, att vi har en Masterstävling med spel under 3 dagar på Nya banan.
Matchspel vår och höst.

Upplandsserien

Följande lag är anmälda till seriespelet i Uppland

1 st D 60, 1 st D 70, 1st D 75, 2 st H 75 och 2 st H 80 och i dessa lag är det 3 deltagare.
1 st H 60, 1 st H 70, 2 st lag med 4 deltagare/lag

2 seriespelsmatcher kommer att spelas på Nya banan.

Önskar du spela ta kontakt med Anita Lindgren anitalindgren2019@gmail.com

Old Members tävlingar
Vi uppmanar alla att försöka vara med på UGF:s Old-Members-tävlingar som spelas på olika banor i Uppland, tre par tävlingar och två singel. Ett kul sätt att komma ut och få spela på andra banor för en billig penning. På ”upplandsgolf.se/kommittéer/senior” finner du all information du behöver.

 

DAMER 

Vi kommer att fortsätta vårt samarbete med RF-Sisu för att få med de yngre damerna I
klubben I olika aktiviteter samt fortsätta de redan påbörjade aktiviteterna med alla damer för att främja fysisk- och mental hälsa i vårt golfspel.

Tisdagsgolfen fortsätter som vanligt på Nya Banan, både förmiddagar och kvällar, från maj – augusti. Aktiviteten avslutas med Rosa Pantern tävlingen i september. Dock skulle vi i damsektionen behöva några frivilliga som kan ställa upp och hålla i någon eller några av dessa tillfällen då vi inte är så många i sektionen. Hör gärna av er till Cattis, cattismattan@gmail.com, om ni är intresserade av detta.

Träningar för damer 22-40 år kommer att hållas av vår PRO Ida Bosson vid 6 tillfällen a´3h söndagar fr.o.m 23 april. Se info i nyhetsbrev samt mail som kommer att skickas ut.

Heldagsträningar för alla damer kommer att hållas vid 3 tillfällen á 6h av Ida Bosson.
Första tillfället den 29 april. Mer info om detta i nyhetsbrev samt mail som kommer att
skickas ut.

2023 kommer vi att ha 2 D50-lag som ställer upp i Upplandsserien samt ett D22-lag som ställer upp i Stockholmsserien.
Ansvarig D50 Carola Skärvinge
Ansvariga D22 Jenny Sagbrant och Cattis Ledin
Seriespelsträning kommer att utföras med PRO Ida Bosson.
Vid intresse att vara med i något av lagen, kontakta Cattis på cattismattan@gmail.com

Säsongen kommer att avslutas med 2022 års succé Höstruschen.

Damsektionen
Cattis Ledin

 

HERRAR

Mål
Herrsektionens mål för 2023 fortsätter med att skapa en positiv klubb-anda och social samvaro oavsett bakgrund, etniskt ursprung och ambitionsnivå. Vi kommer fortsätta aktivt att söka flera medlemmar som vill vara med i herrsektionen och att skapa ”Upplands bästa klubb”, representera klubben vid seriespel, behjälplig vid hemmatävlingar samt delta på träningar.

Tävlingar
Vi kommer att representera klubben i Upplands Golfförbunds seriespel som spelas 4 gånger under året och enligt nedan åldersklasser. Vi kommer även i samband med Upplands seriespel vara arrangör ett par gånger under året .
Vår ambition är att kunna titulera sig som Upplands bästa lag i alla våra åldersklasser.

H50 4-mannalag i både Division 2 och Division 3
H40 4-mannalag i Division 2
H22 3-mannalag i Division 1 med två lag

Tisdagsgolfen – Tisdagsgolfen är en 9 håls slagtävling och de 5 bästa egna resultat räknas
samman. Vi spelar med såväl HCP som scratch. Spelperioden är från maj till september och spelas på Mastersbanan. Avslutning är planerat till slutet av september med lagspel, samkväm, middag samt prisutdelning.

Ett nytt inslag från ifjol är Foursome tävling där man delas i grupper som spelades på Nya Banan med avslutande prisutdelning kommer att utvecklas. Vi kommer även att deltaga i en ny Scratchserien. Serien är öppen för klubbar från Uppland, Västmanland, Södermanland och Örebro. Vi har tänkt att ha 4 speldagar (torsdagar) samt en finaldag (lördag) under året med start i maj och finalen spelas i slutet av september.

Träningar

Vi planerar att genomföra 5st. gruppträningar med Ida Bosson. Träningarna riktar sig till herrsektionens medlemmar och träningsupplägget fastställs i samråd med Ida.

Ekonomi
Enligt bilaga budget.

Ledare och kompetensutveckling
Ledare för respektive åldersklass kommer att vara följande
H50 – Per Samuelsson (Anders Eriksson, Peter Edin)
H40 – Patrik Södergren
H22 – Joakim Eriksson

Herrsektionen
Per Samuelsson

ELITVERKSAMHETEN 2023

År 2021 och 2022 började elitlaget att strukturera upp förberedelserna inför SM Klubblag på ett mycket tydligare sätt, samt försöka utöka det individuella tävlandet bland elitlagets spelare.
Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen även 2023.

Elitlaget kommer i år spela mer tillsammans för att bli bättre tillsammans i dom olika spelformerna inför SM-klubblag. Målet för 2023 är att lyckas ta oss upp från division 2 till division 1.

Vinterträning:
Under 2023 kommer träna inomhus i golf simulatorer på Impa Golf på Arlandastad XPO.
Elittävlings verksamhet:

År 2022 hjälpte klubben till ekonomiskt genom att betala anmälningsavgifterna till de spelare i elitlaget som tävlade individuellt i Future series och Ligma Tour tävlingar. Syftet var att öka det individuella tävlandet bland spelarna i Elitlaget och det målet uppnåddes.

Till i år utökas detta stöd så det även träffar juniortävlingar och H25 Senior touren.
Tävlingar som åsyftas:
• Tävlingar med prispengar, (tävlingar som ingår i tex: Future Series & Ligma Tour)
• Junior tävlingar ( tex: Teen Tour, JMI)
• SGF Senior Tour ( H25, H40 eller H50)

Kriterier för att kunna ta del av detta stöd:
• Vara med i Arlandastads Elitlag.

Elitlaget
Joakim Ericsson

JUNIORER
Juniorverksamheten kommer att läggas ut externt på Ida Bosson, som kommer att ansvara för hela upplägget vad gäller träning och läger. Se fliken Junior och knattegolf.
Förhoppningen är att vi ska få ett större intresse och engagemang för vår juniorverksamhet.

 

Välkommen som medlem 2023!

Nu kan du teckna medlemskap för 2023.

Tävlingsprogram 2023

Preliminära tävlingsprogrammet är nu klart, klicka på läs mer för att se det. Inom kort finns tävlingarna upplagda på “Min Golf”

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2023 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.

Golfkurser för vuxna

Under en lång och mörk vinter är det härligt att ha något kul att se framemot. Därför har klubbens Pro Ida Bosson tagit fram ett gediget kursprogram för golfsäsongen 2023. Här finns det något för alla.