Verksamhetsplan

NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF.

2021 har varit ett fantastiskt golfår med rekordmånga spelade rundor på Arlandastad Golfklubb. VI har under året haft en strategi att premiera tillgängligheten så långt som möjligt och man kan konstatera att det hjälper att vara en anläggning med 40 hål när trycket efter speltider är högt. Arlandastad har under 2021, relativt andra banor i närområdet, haft bra tillgänglighet.

Under 2022 hoppas vi genomföra ett stort antal klubbtävlingar, inklusive den populära golfveckan.. Vidare så kommer Upplands Golfdistrikt stå som värd för arrangemangen kring SM-Veckan 2022. Arlandastad kommer att ta hand om H-25 och vi siktar på att erbjuda fantastiska golfdagar till våra gäster. Ta gärna kontakt med tävlingskommittén om ni vill vara med och bidra till att vi kan genomföra SM veckan på ett bra sätt.

Vidare kommer det att avhållas Europatourkval under hösten, förutsatt att pandemin inte omöjliggör detta, där klubben inte är direkt involverad, men en stor händelse på anläggningen, som kommer att dra mycket folk och det är en fantastisk chans att komma ut till Masterbanan och se framtidens golftalanger göra upp. Det kommer även att behövas ett antal funktionärer.

Även omgångar av UGF:s seriespel kommer att avhållas på klubben.

Klubben planerar att genomföra ett antal aktiviteter i form av träningar och andra aktiviteter anpassat efter efterfrågan från klubbens medlemmar.

Vi kommer även att uppmuntra intresserade medlemmar att deltaga på olika kurser i UGF:s regi, som regelkurser, tävlingsledarkurser m.fl

SENIORER

Under 2022 kommer vi att spela vår torsdagsgolf som vanligt och med samma upplägg som 2021. Säsongen kommer att omfatta medlemsaktiviteter av ungefär samma omfattning och utformning som de senaste säsongerna. Målet är att kunna erbjuda tävlingsmöjligheter för alla tävlingssugna, men också att skapa tillfällen till kontakter med andra klubbmedlemmar än de som man oftast spelar med.

Torsdagsgolfen
Torsdagsgolfen blir den viktigaste verksamheten i båda dessa avseenden. Info om detta kommer via mail och i klubbens veckobrev. Första speldag bestäms av när banorna öppnar men förhoppningsvis så blir det i slutet på mars/början av april. Tävlingen pågår under hela säsongen, tom september. Säsongsavslutning blir i början av oktober.
Tävlingarna kommer att förläggas till både Mastersbanan och Nya banan och spelformen är slaggolf.
Startavgiften är 300:- kr för hela säsongen. Den inkluderar även start i de tävlingar som kommer att läggas in i spelschemat (scramble, tre klubbor, bästboll). Administrativt ansvariga är seniorkommittén. Anmälan till tävlingarna görs varje vecka på Golf.se.
Förslag, att vi har en Masterstävling med spel under 3 dagar på Nya banan.
Matchspel vår och höst.

Upplandsserien
Vi kommer fortsättningsvis att anmäla lag till Upplandsserien och vi kommer att ställa upp med följande lag i D50, D60, D70, D75 H60,H70 och H75.

Old Members tävlingar
Vi uppmanar alla att försöka vara med på UGF:s Old-Members-tävlingar som spelas på olika banor i Uppland, tre par tävlingar och två singel. Ett kul sätt att komma ut och få spela på andra banor för en billig penning. På ”upplandsgolf.se/kommittéer/senior” finner du all information du behöver.

Seniorernas golfresa
Planering av årets 2-dagars Seniorresa är påbörjad, mer info kommer om det blir av.

DAMER

Vi vill fortsätta med vårt ”Lärgruppsarbete” och fokuserar vidare utifrån behoven från 2021 års säsong och vid de olika tillfällena när vi träffar våra damer i klubben. Detta med fortsatt hjälp och stöd från SISU i Uppland. Vi har sett ett ökat intresse under de senare åren bland våra kvinnliga medlemmar och därför fortsätter vi med detta arbete. Cattis i damsektionen som år 2021 har haft kontakten med SISU Uppsala fortsätter även 2022 med det arbetet.

Vi inleder golfsäsongen med ett UPPSTARTSMÖTE den 23/3 2022. Vi bjuder på fika och en smörgås och under tiden presenterar vi oss i damsektionen samt berättar om årets aktiviteter,
tar in idéer och synpunkter från våra damer. Vi kommer också informera om vår träningslokal ovanför herrarnas omklädningsrum som står till förfogande för alla medlemmar

DAMTRÄNING

Vi kommer erbjuda alla damer föregående säsongs förändring av träning. D.v.s. en heldagsträning med vår tränare An-Marie Ekfeldt på söndagar som blev så populärt förra året, max 12 st. Anita Lindgren är ansvarig för det. Samt extra träning för de som spelar seriespel med hjälp av Ida Bosson.

En STADSVANDRING hoppas vi kunna genomföra i år. Datum för den kommer med inbjudan.
Ansv: Bente m.fl

TISDAGSGOLFEN

Vi fortsätter med vår TISDAGSGOLF under Maj-t.o.m Augusti som vi erbjuder med två klockslag, dels kl 11.00 och kl 17.50. Där alla damer i klubben är välkomna att spela i olika lottade bollar, där viss hänsyn tas när önskemål om fadderrundor är aktuellt. För de som är intresserade kan de medverka i tävlingen ”Drömscooren” som samtidigt äger rum dessa tisdagar.  Vi planerar en avslutning av årets säsong i samband med datumet för tävlingen Rosa Pantern 11/9, (en tävling som ingår i Klubbens officiella tävlingsprogram), Ansvarig för tävlingen är Elisabet med hjälp av övriga i damsektionen. Ansvariga för tisdagsgolfen är; Fm samling 10.30 Bente Jarl Östlund och Kväll, samling 17.30 Lena Henriksson.

SERIESPEL

Vi planerar för seriespel i Upplandsserien och anmäler följande lag;
2 D50-lag Ansv. Carola Skärvinge
1 D60-lag Ansv. Bente Jarl Östlund
1 D70-lag Ansv. Anita Lindgren
2 D75-lag Ansv. Anita Lindgren

Det finns möjlighet och det skulle vara kul om intresse finns bland våra yngre damspelare att vi även kan anmäla lag för D 30 och D 40

Vi har också en ambition att bjuda in Malin Hedberger (mental coach) till en ”Medlemskväll” för alla våra medlemmar

Damsektionen
Elisabet Hedin Söderström

HERRAR

Mål
Herrsektionens mål för 2022 fortsätter med att skapa en positiv klubb-anda och social samvaro
oavsett bakgrund, etniskt ursprung och ambitionsnivå. Vi kommer fortsätta aktivt att söka flera medlemmar som vill vara med i herrsektionen och att skapa ”Upplands bästa klubb”, representera klubben vid seriespel, behjälplig vid hemmatävlingar samt delta på träningar.

Tävlingar
Vi kommer att representera klubben i Upplands Golfförbunds seriespel som spelas 4 gånger under året och enligt nedan åldersklasser. Vi kommer även i samband med Upplands seriespel vara arrangör ett par gånger under året .
Vår ambition är att kunna titulera sig som Upplands bästa lag i alla våra åldersklasser.

H50 4-mannalag i både Division 2 och Division 3
H40 4-mannalag i Division 2
H22 3-mannalag i Division 1 med två lag

Tisdagsgolfen – Tisdagsgolfen är en 9 håls slagtävling och de 5 bästa egna resultat räknas
samman. Vi spelar med såväl hcp som scratch. Spelperioden är från maj till september och
spelas på Mastersbanan. Avslutning är planerat till slutet av september med lagspel, samkväm, middag samt prisutdelning,

Träningar

Vi planerar att genomföra 5st. gruppträningar med Ida Bosson. Träningarna riktar sig till herrsektionens medlemmar och träningsupplägget fastställs i samråd med Ida.

Ekonomi
Enligt bilaga budget.

Ledare och kompetensutveckling
Ledare för respektive åldersklass kommer att vara följande
H50 – Per Samuelsson (Anders Eriksson, Peter Edin)
H40 – Patrik Södergren
H22 – Joakim Eriksson

Herrsektionen
Per Samuelsson
H50

JUNIORER
Juniorverksamheten kommer att läggas ut externt på Ida Bosson, som kommer att ansvara för hela upplägget vad gäller träning och läger.
Förhoppningen är att vi ska få ett större intresse och engagemang för vår juniorverksamhet.

Klubben kommer att arrangera Juniortävlingar.

Information om Elbelysta banan & Rangen

På Arlandastad Golf kan du träna och spela golf fast dom ljusa kvällarna blir allt kortare.

Läs mer på länken nedan

Vinnare Europatourkvalet 2022

Nu är kvalveckan över och totalt 17 spelare med ett resultat på +2 eller bättre tog sig vidare till steg 2 i jakten på en plats på DP World Tour 2023.
Bäst av alla under veckan spelade Matt Oshrine, USA med ett resultat på -12 över fyra rundor. På bild 1 ser vi honom tillsammans tournament director Mikael Eriksson.
Masters Banan som är i toppskick, visade sig från sin bästa sida och bjöd spelarna på en tuff utmaning.
Stort tack till alla inblandade för en fantastisk vecka på Arlandastad Golf!

Teckna Medlemskap för 2023 och spela resten av 2022

Nu kan du teckna medlemskap för 2023 och spela fritt resten av 2022.

Golfpaket

I samarbete med Scandic Hotel Infra City & Scandic Hotel Arlandastad erbjuder vi golfpaket.
Spela en runda på Masters Banan och en runda på Nya Banan med övernattning och frukost för endast 1695 kronor.

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2023 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.