Masters Banan

Mästerskapsbanan som innehåller allt för att göra golfrundan till en trevlig upplevelse. Tack vare alla tävlingar som redan har spelats på denna bana, och det stora arbete som lagts ner för att förbättra banan efter den återkoppling elitspelarna gett, har banan redan fått ett internationellt erkännande av spelare på många olika nivåer.

 

Arlandastad Golf Hål nummer 9 på Mastersbanan

Den gamla banan designad av Sunde Linde invigdes den 5 juni 1993 av Anders Forsbrand och Helen Alfredsson. Mycket har hänt sedan dess och den gamla 18-hålsbanan, idag Masters Banan, har renoverats från grunden till en riktig mästerskapsbana detta med hjälp av Sveriges bästa golfare och European Tours goda råd.

Att Masters Banan är en riktig mästerskapsbana har vi fått bevisat då banan som stått som värd för Europatouren vid inte mindre än fem tillfällen mellan åren 2004-2008. Under 2007 och 2008 avgjordes Europatourtävlingen Scandinavian Masters här och att banan är en tuff men härlig utmaning vittnar även seger resultaten från dessa tävlingar om, då Mikko Illonen vann på -6 2007 och Peter Hansson på -9 2008.

Masters Banan är omkring 5700 meter lång med tolv hål i anslutning till vattenhinder. Med rådande vind, tät ruff och smala fairways, behöver du använda fantasi och tänka placering istället för bara långt. Det finns få golfare i världen som kan bemästra den här banan då den spelas som par 70. Det finns tillräckligt med utmaningar som hindrar dig från att bli uttråkad. Banan är tuff, men en medelgolfare kan njuta av runda så länge som du kan hålla bollen i spel. Banan kan snabbt utnyttja svagheter i ditt spel. Exakta drivar kommer att underlätta ditt närspel och förmåga att chippa och putta kommer att rädda din score vid sneda utslag från tee. En sak till det finns gott om vattenhinder så precision är nyckel.

Hösten 2016 togs ytterligare ett steg i arbetet att utveckla banan då en total renovering av banans bunkersystem inleddes. Målet var att ge banan en röd tråd genom hela sitt formspråk där justering av placering och framför allt antal bunkrar gjordes. Arbetet stod klart våren 2017 och banan hade då fått ett mindre antal bunkrar och som i sin utformning även är mindre i storlek men som nu är mer strategiskt placerade och kom att påverka spelet ännu mer. Även det estetiska formspråket ändrades då sanden blev vitare och kanterna lite skarpare.

Idag är konditionen på banan utan tvekan bland det bästa Sverige har att erbjuda och banan hamnar ofta i toppen då Sveriges bästa banor rankas. Speltekniskt anses den av det flesta spelare oavsett handicap och spelstandard vara en tuff men härlig utmaning.

 

Sagt om Masters Banan

”Kasta dig ut från backtee och försök hitta ett dåligt hål. Det finns inget. De som har den lägre än topp tio i Sverige har nog koncentrerat sig mer på naturupplevelsen än golfbanan.”

– VD SAS Masters

”Arlandastad får Scandinavian Masters 2007 efter upprepade framgångar med sin Challenge Tour-tävling.”

– Svensk Golf

”Under tävlingen var spelarna så lyriska att några av dem påstod att banan var Sveriges bästa. Framförallt greenområdena.”

– Golf Digest

 

Banrekord

Banans par är 70. Från vit tee är den 6.260 meter, från gul tee 5.675 meter och från röd tee 4.855 meter. Banrekordet för damer är 65 slag och innehas av Cecilia Ekelundh och för herrarna är rekordet 62 slag och innehas av David Palm.

Slopetabeller i PDF:

>> Herrar

>> Damer

Länk till >> Caddee.se

Titleist Ball Week 21/5 – 22/5

Nu på lördag startar Titleist Ball Week.
Det innebär att du har nu chansen att prova ut vilken boll som är bäst för dig?

Vid greenen på Rangen kommer Nico som är “Certified putter intstructor” att vara på plats mellan 10.00-13.00 där du får prova vilken boll som passar dig. Är du intresserad av en ny putter eller Wedge har du även möjlighet att prova ut det.

Vi kommer även att ha fina erbjudande i shopen hela helgen.

Abacus Regndemo 26/5

Nu har du chansen att hitta det perfekta regnstället för DIG! Anneli från Abacus är på plats mellan 10.00-15.00 och hjälper dig att prova ut ditt perfekta regnställ.

Abacus har 3 nivåer på regnställ: Bra – Bättre – Bäst 
Varmt välkomna!

Titleist Custom Fitting 13/6

Är det dags för nya klubbor?
Måndagen 13/6 mellan 14.00-18.30 kommer Titleist produktspecialist att vara på plats.
Då har du chansen att prova ut nya järnklubborna i T-serien, nya wedgarna SM9 plus mycket mer.
Boka din tid idag för personlig utprovning via länken nedan eller kontakta oss. Välkommen!

Börja spela golf 2022 hos oss!

Nu har du chansen att gå en nybörjarkurs med vår PRO Ida Bosson. Under en intensiv helg lär du dig alla grunderna för att lyckas med ditt gröna kort.

Välkommen som medlem 2022!

Nu blickar vi framåt mot en ny härlig golfsäsong 2022 tillsammans med dig. Välkommen att teckna ditt medlemskap idag.

Tävlingsprogram 2022

Nu är tävlingsprogrammet upplagt och du anmäler dig via www.golf.se “Min Golf” eller kontakta receptionen.

Golfpaket

I samarbete med Scandic Hotel Infra City & Scandic Hotel Arlandastad erbjuder vi golfpaket.
Spela en runda på Masters Banan och en runda på Nya Banan med övernattning och frukost för endast 1695 kronor.

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2022 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.