Nya Banan

I augusti 2001 invigdes vår andra bana här på Arlandastad Golf då Nya Banan stod klar för spel. Arkitekt Peter Chamberlain arbetade efter mottot ”Tuff men inte svår – kul men inte enkel” när han skapade Nya Banan.

 

Banan påminner om en Linksbana på det skotska hedlandet, med öppen natur, kullar och intressanta greenområden. En prövning av spelarens förmåga att testa sig själv i många situationer, både speltekniskt och taktiskt. Nya Banan är en spännande partner till Masters Banan. Alla kategorier av spelare får chans att välja mellan flera spellinjer. Approachslagen till greenen är varierade och många intressanta flaggplaceringar skapar nya utmaningar hela tiden. Spelare som håller sig på fairway och undviker vattenhindren hittar alltid bollen, men tack vare slänter och kullar kommer spelförmågan att testas. Geenområdena är formade på ett utmanande sätt med stor variation av olika slagmöjligheter medan greenytorna är så rättvisa som golfen nu kan vara. Allt detta, plus lite till, bör framkalla en hel del intressanta golfupplevelser.

Att själva Colin Montgomerie valde Nya banan för att träna närspelet då Scandinavian Masters senast spelades på Kungsängen, kan enligt vår mening inte tolkas på annat sätt än att herr Chamberlain lyckades med sin ambition.

Till sist ett gott råd, planera din färd från tee till green och plocka inte av slentrian fram drivern på tee. Nya Banan är den utmaning du gör den till.

 

 

Banrekord

Par för banan är 71. Från gul tee 5.335 meter och från röd tee 4410 meter. Banrekordet för herrar på Nya Banan är 63 slag och innehas av Jesper Parnevik. För damer finns inget banrekord registrerat.

Slopetabeller i PDF:

>> Herrar

>> Damer

Länk till >> Caddee.se

Titleist Ball Week 21/5 – 22/5

Nu på lördag startar Titleist Ball Week.
Det innebär att du har nu chansen att prova ut vilken boll som är bäst för dig?

Vid greenen på Rangen kommer Nico som är “Certified putter intstructor” att vara på plats mellan 10.00-13.00 där du får prova vilken boll som passar dig. Är du intresserad av en ny putter eller Wedge har du även möjlighet att prova ut det.

Vi kommer även att ha fina erbjudande i shopen hela helgen.

Abacus Regndemo 26/5

Nu har du chansen att hitta det perfekta regnstället för DIG! Anneli från Abacus är på plats mellan 10.00-15.00 och hjälper dig att prova ut ditt perfekta regnställ.

Abacus har 3 nivåer på regnställ: Bra – Bättre – Bäst 
Varmt välkomna!

Titleist Custom Fitting 13/6

Är det dags för nya klubbor?
Måndagen 13/6 mellan 14.00-18.30 kommer Titleist produktspecialist att vara på plats.
Då har du chansen att prova ut nya järnklubborna i T-serien, nya wedgarna SM9 plus mycket mer.
Boka din tid idag för personlig utprovning via länken nedan eller kontakta oss. Välkommen!

Börja spela golf 2022 hos oss!

Nu har du chansen att gå en nybörjarkurs med vår PRO Ida Bosson. Under en intensiv helg lär du dig alla grunderna för att lyckas med ditt gröna kort.

Välkommen som medlem 2022!

Nu blickar vi framåt mot en ny härlig golfsäsong 2022 tillsammans med dig. Välkommen att teckna ditt medlemskap idag.

Tävlingsprogram 2022

Nu är tävlingsprogrammet upplagt och du anmäler dig via www.golf.se “Min Golf” eller kontakta receptionen.

Golfpaket

I samarbete med Scandic Hotel Infra City & Scandic Hotel Arlandastad erbjuder vi golfpaket.
Spela en runda på Masters Banan och en runda på Nya Banan med övernattning och frukost för endast 1695 kronor.

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2022 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.