Miljöpolicy

Miljöpolicy för Arlandastad Golf
Arlandastad Golf jobbar aktivt med miljöfrågor som berör skötsel och drift av golfbanorna. Arlandastad Golf AB har under många år gjort stora insatser för att uppnå högt ställda miljömål på hela golfanläggningen.

Mycket betydande investeringar har gjort för att ligga i fronten på utvecklingen i golfsverige när det gäller lösningar på olika miljöproblem. Bland annat har Bolaget investerat i en modern ”miljöstation”.

Golfklubben står helhjärtat bakom miljösatsningarna. Arlandastad Golf (Klubben och Bolaget) står starka inom miljöarbetet även vid ändrade regelverk från myndigheter. Vår egenkontroll och våra rutiner stärker Arlandastad Golf som miljömedvetet företag i kommunen.

Åtagande
• Arlandastad Golf engagerar sig för att skydda miljön, förebygga eventuell förorening och höja kunskapen om golfbanans miljöpåverkan hos medarbetarna.

• Arlandastad Golf vill förekomma eventuella myndighetskrav. Gällande lagstiftning inom miljöområdet är minimikrav.

• Arlandastad Golf skall utveckla sitt miljöarbete så att arbetet ständigt förbättras.

• Banskötsel och projektering skall präglas av långsiktighet och att biologisk mångfald bevaras och i vissa fall utvecklas med bevarad spelstrategi.

• Miljöfrågor skall öppet kommuniseras med medlemmar och allmänhet.

• Vid inköp av såväl varor som tjänster skall miljöaspekten beaktas.

• För att förverkliga policyn skall Golfförbundets miljöplan användas

• Utnyttjande av varor och energi skall ske så effektivt som möjligt. Avfallshanteringen ska präglas av kretsloppstänkande.

Välkommen som medlem 2023!

Nu kan du teckna medlemskap för 2023.

Årsmöte 21 februari kl 18.30

Välkommen till årsmötet tisdagen 21 februari klockan 18.30 som sker i reception/shop,

Anmäl dig till mötet senast 15/2 till info@arlandastadgolf.se, gäller endast aktiva medlemmar.

Klicka på läs mer för att komma till kallelse och årshandlingar

Träna i simulatorn

Nu under vintern har vi en simulator på anläggningen. Där kan du boka privat spel eller varför inte boka en lektion med någon av våra tränare?

För mer information och bokning skicka ett mejl till arlandagk.sim@gmail.com

Golfkurser för vuxna

Under en lång och mörk vinter är det härligt att ha något kul att se framemot. Därför har klubbens Pro Ida Bosson tagit fram ett gediget kursprogram för golfsäsongen 2023. Här finns det något för alla.