Miljöpolicy

Miljöpolicy för Arlandastad Golf
Arlandastad Golf jobbar aktivt med miljöfrågor som berör skötsel och drift av golfbanorna. Arlandastad Golf AB har under många år gjort stora insatser för att uppnå högt ställda miljömål på hela golfanläggningen.

Mycket betydande investeringar har gjort för att ligga i fronten på utvecklingen i golfsverige när det gäller lösningar på olika miljöproblem. Bland annat har Bolaget investerat i en modern ”miljöstation”.

Golfklubben står helhjärtat bakom miljösatsningarna. Arlandastad Golf (Klubben och Bolaget) står starka inom miljöarbetet även vid ändrade regelverk från myndigheter. Vår egenkontroll och våra rutiner stärker Arlandastad Golf som miljömedvetet företag i kommunen.

Åtagande
• Arlandastad Golf engagerar sig för att skydda miljön, förebygga eventuell förorening och höja kunskapen om golfbanans miljöpåverkan hos medarbetarna.

• Arlandastad Golf vill förekomma eventuella myndighetskrav. Gällande lagstiftning inom miljöområdet är minimikrav.

• Arlandastad Golf skall utveckla sitt miljöarbete så att arbetet ständigt förbättras.

• Banskötsel och projektering skall präglas av långsiktighet och att biologisk mångfald bevaras och i vissa fall utvecklas med bevarad spelstrategi.

• Miljöfrågor skall öppet kommuniseras med medlemmar och allmänhet.

• Vid inköp av såväl varor som tjänster skall miljöaspekten beaktas.

• För att förverkliga policyn skall Golfförbundets miljöplan användas

• Utnyttjande av varor och energi skall ske så effektivt som möjligt. Avfallshanteringen ska präglas av kretsloppstänkande.