Nya banan

I augusti 2001 invigdes vår andra bana här på Arlandastad Golf då Nya Banan stod klar för spel. Arkitekt Peter Chamberlain arbetade efter mottot ”Tuff men inte svår – kul men inte enkel” när han skapade Nya Banan.

Om Nya banan

Banan påminner om en Linksbana på det skotska hedlandet, med öppen natur, kullar och intressanta greenområden. En prövning av spelarens förmåga att testa sig själv i många situationer, både speltekniskt och taktiskt. Nya Banan är en spännande partner till Masters Banan. Alla kategorier av spelare får chans att välja mellan flera spellinjer. Approachslagen till greenen är varierade och många intressanta flaggplaceringar skapar nya utmaningar hela tiden. Spelare som håller sig på fairway och undviker vattenhindren hittar alltid bollen, men tack vare slänter och kullar kommer spelförmågan att testas. Greenområdena är formade på ett utmanande sätt med stor variation av olika slagmöjligheter medan greenytorna är så rättvisa som golfen nu kan vara. Allt detta, plus lite till, bör framkalla en hel del intressanta golfupplevelser.

Att själva Colin Montgomerie valde Nya banan för att träna närspelet då Scandinavian Masters senast spelades på Kungsängen, kan enligt vår mening inte tolkas på annat sätt än att herr Chamberlain lyckades med sin ambition.

Till sist ett gott råd, planera din färd från tee till green och plocka inte av slentrian fram drivern på tee. Nya Banan är den utmaning du gör den till.

Banrekord

Par för banan är 71. Från gul tee 5335 meter och från röd tee 4410 meter.

Banrekordet för herrar på Nya Banan är 63 slag och innehas av Jesper Parnevik. För damer finns inget banrekord registrerat.