MASTERS 2007

Scandinavian Masters 2007

Första året tävlingen spelades hos oss på Arlandastad Golf. Tävlingen blev en succé. Upplösningen blev dramtisk då superlöftet från Tyskland, Martin Kaymer spelade bort segern på de spektakulära 18 hålet. Vi fick tillslut en nordisk segrare i Mikko Ilonen från Finland. Segerreslutatet skrevs till – 6. Bäste svensk var Peter Hedblom som slutade på en delad andra plats.

Arlandastad Golf – Historien om Beslutsamhet

“Arlandastad Golf, värd för 2007 års Scandinavian Master, är idealiskt belägen mellan städerna Stockholm och Uppsala strax norr om den livliga korridor där E4 och E18 möts.

Arlanda Internationella flygplats finns enbart några minuter bort och även om banan ligger i en sådan livlig atmosfär, tycktes det mig att så snart som jag körde in på klubben, smälte liv och rörelse bort och ersattes med omgivningen av kvalitetsgolf.

Det finns två mästerskapsbanor på Arlandastad Golf. Redan från dess början har golfklubben föresatt sig att hålla högsta standard.
Mästerskapsgolf har alltid varit ett mål, och designen på varje bana är ett bevis på detta.”

”The Swedish Golf Experience”

-Peter Cordén & Gene Oberto

”A fantastic Finnish”

”Om det sista hålet på Arlandastad Golf saknar någonting är det enbart kanske ett passande namn. Till ära för Ilonen A Fantastic Finnish skulle kunna passa perfekt ihop med både vinnare och som avslutningshål.”

– Nick Dye, Eureopean Tour Radio

RESULTAT 2007

1. Mikko Ilonen, FIN -6
2. Peter Hedblom, SWE -4
2. Christian Cévaer, FRA -4
2. Nick Dougherty, ENG -4
2. J-B Gonnet, FRA -4
2. Martin Kaymer, GER -4
7. Paul Broadhurst, ENG -3
7. James Kingston, RSA -3
7. Corey Pavin, USA -3
10. Mattias Eliasson, SWE -2