Masters

Masters 2007 & 2008

Arlandastad Golf har haft förmånen att stå värd för Masters tävlingarna två år i rad,
Scandinavian Master 2007 och SAS Masters 2008.

”Det var inte bara pinnen som stod 190 meter från tee. Där stod också 10.000 jublande åskådare.
Den synen var unik och känslan magnifik.”

-Jesper Parnevik

 

Scandinavian Masters 2007

Första året tävlingen spelades hos oss på Arlandastad Golf. Tävlingen blev en succé. Upplösningen blev dramtisk då superlöftet från Tyskland, Martin Kaymer spelade bort segern på de spektakulära 18 hålet. Vi fick tillslut en nordisk segrare i Mikko Ilonen från Finland. Segerreslutatet skrevs till – 6. Bäste svensk var Peter Hedblom som slutade på en delad andra plats.

Arlandastad Golf – Historien om Beslutsamhet
“Arlandastad Golf, värd för 2007 års Scandinavian Master, är idealiskt belägen mellan städerna Stockholm och Uppsala strax norr om den livliga korridor där E4 och E18 möts.

Arlanda Internationella flygplats finns enbart några minuter bort och även om banan ligger i en sådan livlig atmosfär, tycktes det mig att så snart som jag körde in på klubben, smälte liv och rörelse bort och ersattes med omgivningen av kvalitetsgolf.

Det finns två mästerskapsbanor på Arlandastad Golf. Redan från dess början har golfklubben föresatt sig att hålla högsta standard.
Mästerskapsgolf har alltid varit ett mål, och designen på varje bana är ett bevis på detta.”

”The Swedish Golf Experience”

Peter Cordén & Gene Oberto

”A fantastic Finnish”

”Om det sista hålet på Arlandastad Golf saknar någon- ting är det enbart kanske ett passande namn. Till ära för Ilonen A Fantastic Finnish skulle kunna passa perfekt ihop med både vinnare och som avslutningshål.”

Nick Dye, Eureopean Tour Radio

RESULTAT 2007
1. Mikko Ilonen, FIN -6
2. Peter Hedblom, SWE -4
2. Christian Cévaer, FRA -4
2. Nick Dougherty, ENG -4
2. J-B Gonnet, FRA -4
2. Martin Kaymer, GER -4
7. Paul Broadhurst, ENG -3
7. James Kingston, RSA -3
7. Corey Pavin, USA -3
10. Mattias Eliasson, SWE -2

 

 

 

 

 

SAS Masters 2008

För andra året i rad avgjordes tävlingen hos oss. Tävlingen hade återigen fått en namnsponsor och bytte därför namn till SAS Masters. Äntligen fick vi se en svensk segrare igen. Peter Hanson tog ledningen redan på torsdagen och släppte sedan aldrig taget. Han fick sällskap av en annan svensk i ledarbollen, Pelle Edberg som kom mycket nära sin första Europatourseger. Årets vinnarscore skrevs till – 9.

Peter Hanson i fokus

”Det var Hansons seger som drog ned dom absolut största bravoropen från de tusentals åskådare som traditionsenligt skapar SAS Masters till en av de mest välbesökta tävlingarna på Europatouren.”

The European Tour Yearbook 2008

”Det lysande 12:e på Augusta National känt som Golden Bell. Den berömda ögreenen 17:e på Sawgrass. Frimärksgreenen 8:e hålet på Royal Troon. Det är par treor som präntat in sig i historieböckerna, ofta omtalade som utmaningen på hela golfbanan.

Emellertid kan numera avslutningshålet på Arlandas- tad Golf räknas dit. Ett 213 yards tämligen långt par tre omgivet av läktare med en green som olycksbådande sluttar ned mot ”En Syndens Dal” på vänster sida och fångar upp sneda slag. Lämnar spelaren ensam där nere med valet av slag för att ta sig upp till flaggan.”
The European Tour Yearbook 2008

RESULTAT 2008

1. Peter Hanson, SWE -9
2. Nick Dougherty, ENG -8
2. Pelle Edberg, SWE -8
4. Paul Broadhurst, ENG -7
4. Gary Orr, ENG -7
4. Sam Walker, ENG -7
7. Søren Kjeldsen, DEN -6
8. Daniel Chopra, SWE -5
8. Jamie Donaldson, ENG -5
8. Oliver Fisher, ENG -5

 

Välkommen som medlem 2023!

Nu kan du teckna medlemskap för 2023.

Tävlingsprogram 2023

Preliminära tävlingsprogrammet är nu klart, klicka på läs mer för att se det. Inom kort finns tävlingarna upplagda på “Min Golf”

Företagsgolf & Events

Boka in din företagsgolf 2023 hos oss, kontakta Urban för mer information.
Vi garanterar er en välorganiserad golfdag.

Golfkurser för vuxna

Under en lång och mörk vinter är det härligt att ha något kul att se framemot. Därför har klubbens Pro Ida Bosson tagit fram ett gediget kursprogram för golfsäsongen 2023. Här finns det något för alla.