MASTERS 2008

SAS Masters 2008

För andra året i rad avgjordes tävlingen hos oss. Tävlingen hade återigen fått en namnsponsor och bytte därför namn till SAS Masters. Äntligen fick vi se en svensk segrare igen. Peter Hanson tog ledningen redan på torsdagen och släppte sedan aldrig taget. Han fick sällskap av en annan svensk i ledarbollen, Pelle Edberg som kom mycket nära sin första Europatourseger. Årets vinnarscore skrevs till – 9.

Peter Hanson i fokus

”Det var Hansons seger som drog ned dom absolut största bravoropen från de tusentals åskådare som traditionsenligt skapar SAS Masters till en av de mest välbesökta tävlingarna på Europatouren.”

-The European Tour Yearbook 2008

”Det lysande 12:e på Augusta National känt som Golden Bell. Den berömda ögreenen 17:e på Sawgrass. Frimärksgreenen 8:e hålet på Royal Troon. Det är par treor som präntat in sig i historieböckerna, ofta omtalade som utmaningen på hela golfbanan.

Emellertid kan numera avslutningshålet på Arlandas- tad Golf räknas dit. Ett 213 yards tämligen långt par tre omgivet av läktare med en green som olycksbådande sluttar ned mot ”En Syndens Dal” på vänster sida och fångar upp sneda slag. Lämnar spelaren ensam där nere med valet av slag för att ta sig upp till flaggan.”

-The European Tour Yearbook 2008

RESULTAT 2008

1. Peter Hanson, SWE -9
2. Nick Dougherty, ENG -8
2. Pelle Edberg, SWE -8
4. Paul Broadhurst, ENG -7
4. Gary Orr, ENG -7
4. Sam Walker, ENG -7
7. Søren Kjeldsen, DEN -6
8. Daniel Chopra, SWE -5
8. Jamie Donaldson, ENG -5
8. Oliver Fisher, ENG -5